4 - 6: Dans och andra konstformer

Låt dansen möta till exempel fotografering, musikskapande eller konst och se vilka spännande gestaltningar som växer fram ur detta möte. 

livslinjer

Åldersöverskridande skapande skola-projekt för årskurs 1 t o m gymnasiet, gärna även seniorer. Om olika sätt att fysiskt berätta och tolka händelser och varandra.

Läs mer här

Kärrkosmos

En interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som tar plats på ett kärr. Genom att kamouflera sig i kärret får barnen undersöka träskets mystiska ljud och rörelser.

Läs mer här

SITE SPECIFIC

En platsspecifik dansföreställning och ett skapande skola projekt

Läs mer här

Skapande skola med ZebraDans

Kom till oss och titta på en dansföreställning på ZebraDans. Därefter kommer danspedagogen My kommer till skolan och har en dansworkshop med eleverna på tema från föreställningen.

Läs mer här

dansfilm

Tillsammans med en film-, och en danskonstnär får eleverna utforska olika sätt att göra dans och film samtidigt. Vi arbetar i grupp och individuellt mot en filmvisning.

Läs mer här

Skapa dansfilm under en dag

Under en dag dansar, koreograferar, filmar och redigerar vi. Vi skapar våra Egna Dansfilmer utifrån ett gemensamt tema: Känslor. Dagen avslutas med att vi tittar på alla filmerna tillsammans.

Läs mer här

Tänja tid och kröka rum

Verkstäder/projekt där tid och rum och det relativa i tillvaron lekfullt provas med rörelser och ljud

Läs mer här

Indisk dans och hantverk

Dans, måleri, smyckestillverkning och hantverk.

Läs mer här

King of the jungle

King of the Jungle är en humoristisk gatuföreställning om det moderna samhället där vi utforskar bland annat vår relation till ägande och jobb.

Läs mer här

dansdrama - särskola

DansDrama för barn, ungdom och unga vuxna med särskilda behov.

Läs mer här

under konstruktion

Om att i dans och rörelse prova nytt och annorlunda. Interaktiv föreställning med workshop.

Läs mer här

Spåra-för särskolan

En interaktiv upplevelse av dans, musik, rum och form. Barnen bjuds in till en vandring genom snögraffiti, tunnlar, avtryck och väggklätterdans.

Läs mer här

Kropp och Rytm med Rytm bá

All dans Rytm bá gör har en koppling till rytmik och musik. Det är genom stampar, klappar, kroppstrummning, instrument, röst och möten som vi bygger våra work-shops.

Läs mer här