4 - 6: Värdegrund

Använd dansen för att närma er frågor som genus, vänskap, mobbning och demokrati.

90°F

Jag kan inte stötta dig om du inte lutar dig mot mig. Dansföreställning och workshop om närhet och att våga släppa någon inpå livet.

Läs mer här

Koreografin- en hörlursupplevelse på 10 språk

En interaktiv föreställning som bygger på medverkan. Genom instruktioner i hörlurar undersöker vi hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner.

Läs mer här

Tungumál

Vissa språk hörs, andra syns eller känns. Hur kommunicerar du?

Läs mer här

ingen är en ö

Ett dansprojekt på temat hjälp. JELNEK har tagit del av tankar kring temat hjälp från elever i årskurs 6 och 7.

Läs mer här

dansa kan väl alla?

Dansa kan väl alla .... Jo, så är det faktiskt de flesta människor har ju faktiskt en kropp, och den är till för att röra sig med, så varför inte skapa dans ...

Läs mer här

Bach in the street

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du? Två framstående artister inom klassisk musik och streetdans. För mänskliga rättigheter, tolerans och mot främlingsfientlighet

Läs mer här

the game

En dansföreställning om makt. Hur förhåller vi oss till makt och hur utövas den? Vågar du gå med? Vågar du gå mot? Vågar du välja?

Läs mer här

MiniMusikal

I MiniMusikalen skapar eleverna dans, musik och scenkonst tillsammans med våra pedagoger kring ett tema som kan vara kopplat till skolämnen och/eller värdegrundsfrågor.

Läs mer här

Framsteg- dans & jämställdhet

Ett nyskapande jämställdhetsarbete med kroppen i fokus. I lustfyllda dansworkshops ges barn och unga en möjlighet att praktisera och prata om frågor kring genus och kropp

Läs mer här

En dansresa i världen

Låt dans och mångkultur bredda dina kunskaper. Dans, musik och traditioner är i fokus.

Läs mer här

Danslänken

Ett dansprojekt där vikten av det kulturella utbytet är i fokus. Där mötet mellan olika individer länkas samman och olikheter uppmärksammas för att skapa förståelse.

Läs mer här

Jag vara jag

En finstämd, varm och nyfiken dansföreställning om kropp och identitet som undersöker vad det egentligen är som gör att jag är jag. Till föreställningen hör en verkstad.

Läs mer här

Våga vara fysisk

Målsättningen med dansworkshopen ’Våga vara fysisk’ är att ge deltagarna en personlig upplevelse av rörelse och den egna kroppen. Fokus på närvaro, tillit och samarbete.

Läs mer här

här och då

Vad vet vi egentligen om platsen vi bor på, skolan och vägen dit? Har det bott människor här i tusen år? Varför heter den som den gör?

Läs mer här

Om möjligt

En klassrumföreställning – från vardag till magi – på en plats nära dig. En föreställning om att våga kliva fram och om att vara delaktig i tid och rum.

Läs mer här

Dansa mig!

”Dansa mig!” är en dansföreställning med sex artister i världklass som behärskar allt från lindy hop, stepp, autentisk jazz till samtida dans och streetdance.

Läs mer här

Skapa en dansföreställning

Communitydansprojektet LONELY RiDERS Möt professionella dansare och koreografer och gör en föreställning genom ett antal verkstäder!

Läs mer här