Tillbaka

Afrokubanska rytmer

Möt den kubanska dansen under tre dagar och låt eleverna lära sig mer om rytmer, danskänsla och afrokubansk musik!

Hela upplägget bygger på att eleverna lär sig dansteknik, olika rörelser och att följa musiken samtidigt som de tränar på att komma ihåg alla dansstegen som tas in i koreografin. På ett pedagogiskt sätt får de interagera med varandra och samarbeta samtidigt som de övar koordination. Det hela avslutas med en föreställning av danspedagogerna tillsammans med eleverna.

Om skolan vill kan hela undervisningen även ske på spanska.

Yahima Ortega kommer ursprungligen från Kuba och har mer än 25 års erfarenhet inom dans och artistisk verksamhet. Yahima är dansutbildad på Kuba och har även produktion- och artistisk ledarskapsutbildning. Hon har drivit sin verksamhet sedan 21 års åldern, både på Kuba och i Sverige.
Yahima älskar att dansa, koreografera och att skapa för att visualisera dans och musikkonsten och därmed lära ut denna underbara kombinationen av musik och dans.
Yahima är också en driven, lyhörd och framåtriktad person som strävar efter professionalism och kvalité men det viktigaste är att eleverna trivs med arbetet hon gör. Hon tycker det är viktigt med en rolig och hälsosam arbetsmiljö samt att få njuta av resultatet av det kreativa arbetet.

Tidsåtgång:

10 workshops + föreställning

Målgrupp:

4-6, 7-9, Särskola

Kostnad:

28 000 kr

Kontaktuppgifter:

yahima.ortega@xpectacular.se
0739-12 23 88

Skriv ut sidan