Aktuellt

För att på ett enkelt sätt hålla dig uppdaterad kan du följa oss på facebook.

Dans och Cirkus ❤ Bibliotek

14 september 2018

Den 13 september arrangerade DIS en heldag kring dans, cirkus och bibliotek i samarbete med Regionbiblioteket och Kulturhuset. Konferensdeltagarna fick ta del av föreställningar, workshops, fortbildning och föreläsningar på Kulturhuset i Stockholm. 

Här kan du läsa mer

Välkommen till en inspirationsdag - Cirkus för barn och unga!

30 augusti 2018

Dag: Tisdag 9 oktober 

Plats: Fria Teatern i Högdalen

Tid: kl 9.00 – 16.00

Dagen är fylld av föreställningar, kortare presentationer, utdrag , work in progress.  Nya projekt från grupper och  kompanier kommer varvas med mingelsamtal och tilltugg! Dessa föreställningar visas i sin helhet under dagen:

Origo – Cirkus för de allra yngsta

TVÅ – Henrik & Louise

Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Dagen är kostnadsfri, fika med tilltugg bjuder vi på. Lunch på egen hand. (Det finns gott om restauranger, affärer i Högdalens centrum)

 Du anmäler dig här senast den 24 september

foto:Fofo Rakez  från TVÅ med Henrik och Louise

 

 

BOKDANSA!

18 juni 2018

Stockholms stadsbibliotek har i samarbete med konstnärer knutna till DIS/Dans i Stockholms stad och län skapat musik, dans och danshandledningar till två bilderböcker. 
Koreografen Åsa N. Åström och kompositören Jan Carleklev har skapat dans och musik till boken Stop! Ingen får passera! av Isabel Minhós Martins för åldrarna 9-12 år. Boken och dansen uppmanar till handling, till frågor och beslut, till upplevelse av demokrati i kroppen, och till sprudlande dans. 
För förskoleåldern valde koreografen Maria Nordlöw boken Mamy Wata och Monstret av Veronique Tadjo och till specialskriven musik av Kerstin Wikström utforskas dansens koreografiska verktyg och barnens egna rörelser för att uttrycka och gestalta den urgamla myten.

Läs blogginlägget från Li Malm som har varit projektledare för Bokdansa! här.

Här hittar du handledningmaterial och musik.

Skapa Dans workshops i höst

13 juni 2018

Nu är årets workshops satta! Kom och prova på en workshop för att komma igång i ditt skapande, få ny inspiration och träffa oss som arbetar med Skapa dans.

30 augusti kl.18-20, Esplanad, Täby - House och flexing med Maele Sabuni 
6 september kl.18-20, Kulturskolan Kungsholmen - Hiphop, new style med Ki Wöllner 
13 september kl.18-20, Vårby Gård -Inställd! Improvisation/Koreografi med JELNEK-Tyvärr ställer vi in denna workshop eftersom det är få anmälda!

Anmäl dig här

Läs mer om workshopledarna här

foto: Johnny Widegren

 

Kulturombudsträff med tema "Spring i benen"

10 april 2018

Varmt välkomna till Kulturombudsträff den 30 augusti kl.16.30-20.00 med tema "Spring i benen". Projektet syftar till att få in mer rörelse under skoldagen och här tipsar vi om hur det kan ske med hjälp av dans och cirkus. Träffen arrangeras i samarbete med Kulan. Här kan du läsa om mer om träffen och anmäla dig.

Dansutbildaren Maria Nordlöw undervisar i skapande dans på Stockholms Musikpedagogiska Institut och har fortbildat och inspirerat mängder av lärare att använda dansen i sin undervisning. Hon ger en prova på-workshop hur dansens kan komma in i skolan på ett kreativt och konstnärligt sätt.

Krisoffer Sylwan från Cirkus Le Fou har en mångårig erfarenhet av att stå på scen men även att möta skolklasser. Han kommer att visa hur jonglering, akrobatik och balans kan vara en paus i skolarbetet.

Slutligen bjuder vi på dans och musikföreställningen Sadunära med Zebradans. Den bygger på danstekniken kontaktimprovisation och efter föreställningen kommer Niklas Valenti och Evelina Boström visa några rörelselekar som går att göra i klassrummet.

foto Sadunära: Jonas Jörneberg

KOKO/Kommunkoreograf

5 december 2017

KoKo/Kommunkoreograf till Huddinge kommun

 Under 2016-17 har Haninge kommun, Botkyrka kommun och Upplands bro kommun haft en KoKo/kommunkoreograf. Kolko Ink, Ingrid Olterman Dans och JUCK har tagit plats i kommunernas kulturhus, fritidsgårdar, scener, festivaler, seniorboenden, skolor, förskolor och andra platser. Dansfilm, föreställningar, workshops, sommarjobb-de har skapat utrymme för dans och rörelse med kommunens medborgare. Nu är det dags för en KoKo i Huddinge kommun. 

Vi säger grattis till JELNEK Dance Company och dess medlemmar Nathalie Hillman, Karla Bucaro, Jasmine Attié och Lovisa Wallerström som är valda till KoKo/kommunkoreograf i Huddinge under 2018! JELNEK har tidigare bland annat arbetat med dansresidens i Järfälla där de skapade föreställningen Ingen är en ö och i Valdermarsvik där de påbörjade arbetet med föreställningen 90°F. Som KoKo/kommunkoreograf kommer kompaniet framförallt att verka i Skogås, Centrala Huddinge och Vårby i södra Stockholm.
KoKo/kommunkoreograf är ett treårigt nationellt projekt där DIS med hjälp av utvecklingsmedel från Kulturrådet vill skapa förutsättningar för ett fördjupat samarbete mellan koreografer och kommuner. Under 2018 kommer DIS att samarbeta med Västra Götaland och Mölndals kommun som också har en KoKo/kommunkoreograf. En målsättning är att genom längre dansresidens skapa en modell för fler möten kring dans och danskonst.

Du kan läsa mer om KoKo i Botkyrka/JUCK och Upplands Bro/Ingrid Olterman Dans.

KOKO/Kommunkoregraf möjliggörs av Kulturrådets utvecklingsbidrag, Stockholms läns landsting, värdkommunen och DIS. 

foto ovan Jelnek: Tom Krüger

foto nedan Ingrid Olterman dans: Martin Skoog