Cirkussamarbete

13 juni 2019

När kultursamordnare Fredrik Ljungestig, Kultur och Fritid samt projektledare Mariana Vodovosoff från Park och Natur, Stadsbyggnadskontoret Haninge kommun började prata om årets upplaga av Haninges Tulpanfestival ville de gärna ha med cirkus.
-      Jag ser någonting högt framför mig sa Fredrik till oss på DIS.
Högt var precis var det blev när akrobaterna Lukas & Aaron bjöds in att ge en akt under festivalen. Det här är ett fint exempel på när olika parter sammanstrålar med idéer, kompetens och gemensamt mål. Det finns många samordnare och arrangörer i kommunerna i regionen som vill satsa på cirkus, för att kunna ge medborgarna upplevelser som man inte alltid ser. I det här fallet fanns även projektledaren Mariana från en annan kommunal förvaltning som stod för projektet Tulpanfestivalen och hon hängde på med cirkustanken. Det mättes yta, höjd, längd med tumstock tillsammans med artisterna och en plan B gjordes ifall vinden eller regnet skull ställa till det.

Den 11 maj sken solen och torget utanför Haninge kulturhus fylldes till bredden av tulpaner, människor, grönska, musik, körer och med cirkus. Den luftakrobatiska akten som visades av Aaron Hakala och Lukas Ivanow undgick ingen på torget och man fick under sju minuter se något man väldigt sällan ser live, om ens någonsin.

 Ett gott samarbete mellan kommun, cirkusartister och DIS – precis så där en vill att det ska vara!