Kulturombudsträff med tema "Spring i benen"

10 april 2018

Varmt välkomna till Kulturombudsträff den 30 augusti kl.16.30-20.00 med tema "Spring i benen". Projektet syftar till att få in mer rörelse under skoldagen och här tipsar vi om hur det kan ske med hjälp av dans och cirkus. Träffen arrangeras i samarbete med Kulan. Här kan du läsa om mer om träffen och anmäla dig.

Dansutbildaren Maria Nordlöw undervisar i skapande dans på Stockholms Musikpedagogiska Institut och har fortbildat och inspirerat mängder av lärare att använda dansen i sin undervisning. Hon ger en prova på-workshop hur dansens kan komma in i skolan på ett kreativt och konstnärligt sätt.

Krisoffer Sylwan från Cirkus Le Fou har en mångårig erfarenhet av att stå på scen men även att möta skolklasser. Han kommer att visa hur jonglering, akrobatik och balans kan vara en paus i skolarbetet.

Slutligen bjuder vi på dans och musikföreställningen Sadunära med Zebradans. Den bygger på danstekniken kontaktimprovisation och efter föreställningen kommer Niklas Valenti och Evelina Boström visa några rörelselekar som går att göra i klassrummet.

foto Sadunära: Jonas Jörneberg