Mötesplats Barnkultur

19 november 2018

Nu är det dags för årets sista Mötesplats Barnkultur. Välkommen att mingla, fika och lyssna på föreläsning om Barn och ungas filmskapande i skolan.

Datum: måndag 26 november
Tid: 17:00-18.00 (fika och mingel från 16.30)
Lokal: Stallet, Stallg 7

OBS! Detta seminarium arrangeras på Stallet, i anslutning till Musikaliska

Film är ett språk som talas i hela världen. En unik kombination av ord, bilder, rörelse och ljud med fantastiska möjligheter till kommunikation. Vi behöver inte kunna kommunicera med samma ord för att förstå varandras filmberättelser. Tidigare var filmskapare någonting otillgängligt och komplicerat men i och med dagens teknik såsom smartphones och surfplattor har det på några år blivit enkelt och tillgängligt för nästan alla. Denna mötesplats handlar om hur vi tar vara på denna fantastiska möjlighet i skolan. Vad händer när våra barn och unga från tidig ålder kan göra sin röst hörd genom filmskapande? Mediepedagogerna från Den Pedagogiska Designbyrån berättar mer om sina metoder och erfarenheter av filmskapande i skolan. De har sedan 2010 frilansat i många olika filmprojekt på skolor, museer och filmfestivaler, både i och utanför Sverige.

Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholm Stad och län samt Centrum för barnkulturforskning.

Foto: Frida Lindberg