Mötesplats barnkultur

1 februari 2018

Nu sätter Mötesplats Barnkultur igång igen! Första mötesplatsen arrangeras på måndag den 5 feb med Moa Matthis om Bilders makt. Välkomna att lyssna på ett kort föreläsning, fika och träffa andra som är intresserade av barn och ungdomskultur. Läs mer om vårens träffar här:

Måndag 5 feb kl. 17.00
OBS! Stora salen, längre föreläsning ca 1, 5 tim (inkl frågor och diskussion).

Bilders makt med Moa Matthis 
Moa Matthis, författare, skribent, fil dr och lärare på Konstfack och Joanna Rubin Dranger, bildberättare och illustratör samt professor i illustration knuten till Konstfack, är kvällens  gäster. De kommer att berätta om Kunskapsbanken Bilders Makt som dedriver tillsammans ochsom ären nätbaserad, fritt tillgänglig kunskapsbank med bilder, film, förklarande texter och pedagogiskt material om stereotyper. Genom att berätta om bildernas ursprung, historia och funktion erbjuder Bilders Makt ett verktyg för fördjupad visuell läskunnighet. Det är en folkbildande kunskapsbank om rasistiska stereotyper och öppen för alla. Moa och Joanna ger exempel på navigering och beskriver bakgrund, innehåll och pedagogik bakom kunskapsbanken. Kunskapsbanken Bilders Makt drivs av Mångkulturellt centrum som en kunskapspilot inom Unesco LUCS.

Finansierad av Postkodlotteriets kulturstiftelse


Måndag 9 april kl.17.00
Clara Schumannsalen. Fika och mingel från kl.16.30. Föreläsning ca 1 tim (inkl frågor och diskussion)​​​​​​​.

Danskonst för de allra yngsta
Samspel, medskapande och tidiga kroppsminnen  På denna mötesplats får vi träffa KollektivKompaniet KolKo ink. som är en plattform för danskonst och pedagogik. De delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter genom arbetet med Rundgång, en dansföreställning för de allra yngsta, 6 - 14 månader, där relationen mellan bebis och vuxen står i fokus, när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.

Mötesplats Barnkultur arrangeras i samarbete med Länsmusiken, Centrum för barnkulturforskning

Fotograf: Marie Bejstam