Nätverksträff Communitydans

23 mars 2017

DIS har tillsammans med Kultur i Väst och danskonsulenterna i Västra Götaland ett nätverk av danskonstnärer som arbetar med community dans. Nästa möte är i Stockholm den 28-29 maj 2018.

Den 28 maj är en intern dag för danskonstnärer i nätverket där vi tar upp frågor om community dans. Vi har även bjudit in Postkodstiftelsen för att höra mer om deras stöd och hur de ser på communitydans.

Den 29 maj bjuder vi även in andra intresserade som kultursamordnare, bidragsgivare, politiker och tjänstepersoner. Då kommer Eva Bojner Horwitz och berättar om sin forskning mellan kl.10-12. Eva Bojner Horwitz är medicine doktor, kulturhälsoforskare och utbildningsansvarig vid Center for Social Sustainability (CSS) vid Karolinska Institutet, knuten till Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala Universitet. Här kan du läsa mer om Kulturhälsoboxen som hon har varit med och tagit fram. Här kan du också lyssna på Kropp och själ i P1 där hon pratar om dans och hälsa. Därefter bjuder vi på lunch. Under eftermiddagen kommer danskonstnärer från nätverket berätta om sina olika projekt t ex dans med Parkinsonpatienter och dans och integration. 

tid: 28 maj 13.00-17.00, 29 maj 9.30-16.30

plats: Usine, Södermalmsalléen 36-38, t-bana Medborgarplatsen

Här kan du anmäla dig till dagarna om du är danskonstnär

Nätverket har funnits i snart 3 år och samlar danskonstnärer som arbetar med communitydans som metod. Vill du veta mer om själva begreppet så läs här. Syftet med nätverket är bl a att utbyta och stärka erfarenheter, lyfta communitydansfältet och sprida info om projekten. 

Foto: Åsa Rosén, Dans för Parkinson på Moderna Museet med Åsa Elowson och Åsa N Åström