Dans på röda linjen

-en regional satsning på dans för unga

Nu är vi igång med nätverket Dans på röda linjen! 

Dans på röda linjen vill öppna upp och länka samman dansplatser för att unga ska få tillgång till mer dans. Genom en samverkan och gemensam planering kan platser utmed tunnelbanans röda linje synliggöras och kopplas ihop. Unga ges möjlighet att ta plats i det offentliga rummet genom att stärkas i sin dans och sitt dansskapande och på det sättet få en ökad kunskap om de dansmöjligheter som erbjuds. Vårt mål är att samordna workshops, events, föreställningar och utbildningar för att fler unga hittar dit och åka mellan platserna.  De professionella kompanierna och platserna hittar på så vis också ny publik och nya samarbeten. Gå in och gilla oss på facebook här så ser du vad som händer under den närmaste tiden.  

Under 2018 knyter vi fler organisationer till nätverket. Vi planerar även en Dans på Röda-linjen resa genom DansStockholm. Håll utkik efter mer info här!

Dans på röda linjen är ett samarbete mellan:

Danskonsulenterna/DIS/Dans i Stockholms stad och län, Botkyrka kommun, Botkyrka Kulturskola, Huddinge kommun, Riksteatern, Cullbergbaletten, Föreningen Dansbana!, Fryshuset Skärholmen, Kulturskolan Stockholm, Dans- och Cirkushögskolan (DOCH), Idrottsförvaltningen Stockholm/Idrottskoordinatorn, Danscentrum Stockholm, Stockholms Estetiska Gymnasium, CCAP/COFF, Kungliga Svenska Balettskolan, Midsommargården