Tillbaka

foto: Sarah Granholm

Dansa Indien

Vi dansar indiska högtider och myter. Vi ser på bilder och dansar olika indiska djur som bengaliska tigrar. Dansar lukten av lotusblommor och Shivas hår som är Himalayas bergstoppar. Vi räknar på hindi och svarar med våra fötter. Med den indiska dansen kathak som bas, dansar vi Indien. Indien har ett av världens rikaste dansarv. Enligt hinduisk mytologi uppstod världen genom dans. Det är gudarnas språk. All klassisk dans från Indien har sitt ursprung i templen. Det gäller även kathakdansarna som ursprungligen underhöll och undervisade folket i Norra Indien.  Ordet kathak kommer från ordet att vara historieberättare. Projektet kan börja med en föreställning med Veronica eller avslutas med en föreställning med Veronica och eleverna.

Veronica Tjerned är utbildad i barndans vid Dans och cirkus högskolan i Stockholm. Hon har också studerat kathak - nordindisk klassisk dans under flera år i Indien och i England, samt tagit examen i hindustani sång och musik. Veronica har bott heltid i Indien mellan 2013-2015.  Där hon har tränat kathakdans, dansat och undervisat. Veronica är anställd vid Kulturskolan i Stockholm där hon undervisar i kathakdans samt är flitigt anlitad i att undervisa ute på förskolor i indisk dans.

Tidsåtgång:

3 x 60 min per klass. + ev föreställning.

Målgrupp:

F-3, Särskola

Kostnad:

3 x 60 min: 6 000 kr + moms. 3 heldagar med 3 till 4 klasser per dag, 15 000 kr + moms. Förställning: 3 000 kr en, två samma dag 5000 kr.

Kontaktuppgifter:

info@kathakdans.se; 076 216 52 86; www.kathakdans.se

Skriv ut sidan