Tillbaka

Foto: Rolf CarlWerner

Dansen från gatan

På 1960-talet skapades en musik- och dansstil som fortsätter sprida sina grenar över
hela världen. Hiphop-musik och olika former av gatudans som breaking, boogaloo, dubstep och house härstammar alla från samma träd.Publiken får följa med på en resa genom tid och rum med föreläsare Tobias Barenthin Lindblad och dansarna Wugar Guliyev och Erika O'Neill Sjöberg som visar olika dansstilar direkt framför publiken.

Med film- och musikklipp tas frågor om kulturell identitet, kreativa uttryck, mångfald och relationen mellan subkulturer och samhälle upp i föreställningen. För ungdomar med konst, musik och dans som intresse är hiphopen en stark förenande faktor, både globalt och lokalt, som dock fortfarande har få kanaler in i det etablerade samhället. 

Tobias Barenthin Lindblad (f 1973) är redaktör och skribent på det svenska förlaget Dokument Press och föreläser och debatterar om graffiti, hiphop och urbanitet sedan 1996. E

rika O'Neill Sjöberg (f 1984) började dansa vid sex års ålder.
 2002 vann hon SM i hiphop. Erika har studerat på Balettakademin i Stockholm och har därefter varit koreograf och dansare på heltid. Under 2011 ledde hon en hiphop-workshop i ett slumområde i Maputo i Moçambique. Åren 2010-2012 producerade Erika årligen dansfestivalen Xpand i Gävle.

Wugar Guliyev (f. 1992) kommer från Gävle och är självlärd dansare specialiserad på break och house. Han har deltagit i tävlingar på bland annat Pump up the jam, Streetstar och Xpand.

Tidsåtgång:

60 min

Målgrupp:

4-9

Kostnad:

1 föreställning 12 250, 2 förest samma dag 17 250, 3 förest samma dag 19 500 (på faktura ex moms)

Kontaktuppgifter:

Tobias Barenthin Lindblad

0736 353 888

Skriv ut sidan