Danskonsulenterna kan hjälpa dig med:

RÅDGIVNING när du vill köpa en dansföreställning eller ett dansprojekt.

SUBVENTIONER när du köper en dansföreställning. 

ARRANGERA och/eller MEDVERKA vid seminarier, konferenser, studiedagar, fortbildning.

DANSRESIDENS Om du vill satsa lite mer på dansen och hysa en koreograf i din stadsdel eller skola under en längre tid kan vi hjälpa dig med ett så kallat dansresidens. Koreografen kan på olika sätt involvera elever i arbetet, till exempel som referenspublik, i dansverkstäder eller som medverkande i föreställningen. 

SKAPANDE SKOLA Många danskonstnärer är mycket vana att arbeta i större projekt med elever. Vi hjälper dig att hitta rätt danskonstnär om du vill göra ett dansprojekt inom Skapande skola.

Som arrangör i en kommun i länet finns scenkonststödet som är en subvention på 50%. Boka det senast den 15 oktober för föreställningar under våren och 15 mars för föreställningar under hösten
Här kan du se vilka dansföreställningar som har Scenkonststöd i Stockholms län.

Här ser du också Region Stockholms nya kulturkatalog med bokningsbara föreställning.

I Stockholms stad subventioneras föreställningarna med KULANpremien. Läs mer här

Förra året anordnade DIS en Inspirationsdag för bibliotekarier; Dans och Cirkus❤ Bibliotek med en rad dans och cirkusföreställningar och worskhops kring läsande, bibliotek och litteratur. Läs om den här.

DIS samarbetar kontinuerlig med arrangörsnätverket DANSISTAN. Nätverket består av 25 scener i Stockholms stad och i regionen som kontinuerligt visar dans och cirkusföreställningar för skolan och förskolan.
Här kan du som danskonstnär söka in med en föreställning.

Regionens danssommarjobb arrangerades i år av koreograferna Karla Búcaro och Lovisa Wallerström i Danskompaniet Jelnek som handledde ungdomar från kommunerna: Haninge, Nacka, Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby och Nynäshamn. Första veckan i juli avslutades sommarjobbsperioden med en turné till de i olika kommunerna och stadsdelarnba. Här kan du se en kort film om projektet.

Här nedan kan du gilla oss på facebook

SRD, Samarbetsrådet för regional dansutveckling har nu en hemsida där det lätt går att hitta information om dansen runt om i Sverige. SRD består av danskonsulenter och dansutvecklare i de flesta av Sverigees län och regioner. Vi samarbetar kring t ex community dans, arrangörsutveckling, koreografitävlingen Skapa dans och Skapande skola. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med dansen:

https://regionaldansutveckling.se/