Tillbaka

Foto: John Resborn

Danskrysset

TV-succén ”Sommarkrysset” är en blandning av underhållning och utmaning som är populärt både bland vuxna och barn. 2009 uppträdde Hanna och Mattias där med Robert Wells och hans Vocalettes. Med samma idé och anda som tv-programmet har nu Mattias och Hanna skapat ”Danskrysset”. ”Danskrysset” ger glädje och inspiration till dans i alla dess former och med extra mycket fokus på pardans.

Det viktigaste i föreställningen är att dansarna skildrar olika situationer där det är okej att vara olika. Under föreställningens gång integreras publiken bland annat genom att de får lösa ett korsord. Ett papper med korsordet och penna får barnen innan showen börjar. Frågorna som projiceras på en stor skärm vävs in i föreställningens förlopp och skapar en högre koncentration hos eleverna.

Konstnärliga ledare är Mattias & Hanna Lundmark som är professionella dansare som tillhör världseliten inom afroamerikansk dans och scenkonst. De är en, relativt sett, ny aktör inom barn- och ungdomsföreställningar. De för in något helt nytt: traditionell pardans i sitt rätta element och som ett uttryck för inre konflikter. Och sist men inte minst ett nytt sätt att förstärka känslan att dansa är tufft och kul. De vill inspirera en hel generation att börja dansa pardans för att öka både det psykiska och det fysiska välmåendet.

Tidsåtgång:

50 minuter

Målgrupp:

F-9

Kostnad:

14000 kr

Kontaktuppgifter:

Hanna Lundmark
www.mandh.se
0704689605

Skriv ut sidan