Tillbaka

Foto: Anders J. Larsson

EpicName

EpicName är en dansupplevelse som skildrar internets olika sidor, med både skratt och allvar. Yttrandefrihet, anonymitet, näthat och nonsens är fyra grundpelare i denna föreställning som är byggd i en kollageform av dans, musik, röst och film. Likt det ständiga informationsflödet på nätet kan åskådarna direkt lämna anonyma avtryck via sina smartphones på det projicerade kommentarsfältet, genom hela föreställningen. På så sätt befinner sig dansarna i samma sårbara situation som många människor, vars identitet exploateras på Internet.

Musiken är skriven utifrån egna intervjuer samt videos och text hämtade från nätet. EpicName belyser Internetkulturen på ett unikt sätt. I anslutning till föreställningen har vi samtalsworkshops med upplevelsebaserade övningar.

JELNEK Dance Company har sin bas i Stockholm och verkar över hela Sverige. Samtliga av kompaniets medlemmar är utbildade vid Dans och Cirkushögskolans kandidatprogram i danspedagogik och har dessförinnan gått mångåriga eftergymnasiala- och yrkesförberedande dansutbildningar, både i Sverige och utomlands. JELNEK Dance Company består av: Jasmine Attié, Karla Búcaro, Nathalie Hillman samt Lovisa Wallerström. Musik av Benjamin Ferm, kompositör utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Tidsåtgång:

30 minuter föreställning och 60 min workshop

Målgrupp:

7-9

Kostnad:

19.213:- för första föreställningen och 2000:- för första samtalsworkshopen

Kontaktuppgifter:

Karla Búcaro
Skyttevägen 14
133 36 Saltsjöbaden

0703-58 11 15
www.jelnek.com

Skriv ut sidan