F - 3: Skolämnen

Använd dansen för att skapa lust, nyfikenhet och förståelse för olika ämnen i läroplanen. Dansa matematik, kemiska reaktioner, poesi eller något annat ämne eller moment du vill sätta extra färg på.

friktion-hur känns det?

Friktion finns runt omkring oss, också inom oss. När vi möts eller när vi åker rutschkana. Ibland går det fort, ibland långsamt. Hur känns det i kroppen?

Läs mer här

dansverkstad med bokstavsbyrån

Barn virvlar som dansande bokstäver genom rummet, gör bokstavsstatyer på skrivlinjen och får stanna upp och fråga sig - vilken bokstav saknas här?

Läs mer här

Dansande lärande

Möt den nutida dansen som metod för att utforska ett eller flera skolämnen. Öka elevernas kunskap och förståelse både för skolämnet och för danskonsten.

Läs mer här

Dansa ett tema

Utifrån ett gemensamt tema ger vi dansverkstäder där vi lustfyllt arbetar med improvisation och koreografi. Vi skapar danssekvenser som vi visar upp för varandra.

Läs mer här

Dans och hinduism

Genom sin kosmiska dans skapar och förgör Shiva universum... Dansa religionsundervisningen där vi genom rörelse tar del av hinduisk mytologi och indisk filosofi.

Läs mer här

KOMET-ASTRO 1.0

Ett lekfullt utforskande av fysikaliska o matematiska begrepp med rörelser, ljud o tankar under en upplevelserik resa bland krafter, geometriska former o ljuskällor

Läs mer här

Dansmatte-dansa naturvetenskap

Dansens byggstenar kroppen, rummet och gruppen har en naturlig koppling till matematiska och naturvetenskapliga begrepp som hundrakamrater, tallinjen och sannolikhet.

Läs mer här

drömmer jag?

Iförda pyjamas och med kuddar i högsta hugg dansar vi oss genom drömmar om djur, sporter och vad man vill bli när man blir stor. Vad kan hända om man inte kan sova?

Läs mer här

dansdrama

Språkutveckling för barn F-3

Läs mer här