Tillbaka

foto: Martin Skoog

Friktion

I föreställningen möter vi tre personer – två dansare och en musiker på en spelplan för lekfullt undersökande med en rad varierande objekt. Några är sträva andra hala, några som lutar eller står upp. I detta rum för dans och musik finns också strängar, instrument och vardagsobjekt som skapar ett inspirerande rum för upptäckt.

I anslutning till föreställningen får eleverna komma upp på scengolvet och själva utforska friktion med sina kroppar.

Dessutom erbjuder vi dansverkstäder klassvis. Om intresse av dansverkstäder finns brukar vi återkomma till skolan och ge dessa efter eleverna har upplevt föreställningen. Då behöver gruppen ett stort tomt rum t.ex. en gympasal. Lärarhandledning finns.

Ingrid Olterman Dans har sedan 1999 bidragit till ett flertal föreställningar för barn- ungdom där de ungas tankar och funderingar lyfts fram. Föreställningarna utvecklas i ett nära samarbete med barn, dansare och musiker. De kännetecknas av värme, humor och musikalitet. De vill locka till funderingar samt att stimulera till ett eget skapande hos publiken. Gruppen har stor erfarenhet av att möta den unga publiken både på scen och i verkstäder.

Tidsåtgång:

2 föreställningar + 4 verkstäder under 2 dagar

Målgrupp:

F-3, Särskola

Kostnad:

Beror på antal föreställningar och verkstäder. Prisexempel: 4 klasser kostar 33000 kr. Projektet kan delfinansieras i Sthlms stad med kulan premien och i länet med IMD subventioner. Kontakta gruppen så hjälper de er med detta.

Kontaktuppgifter:

Producent Amanda Norlander, tel: 070-4992284

Koreograf Ingrid Olterman, tel: 070-9469478

e-post: info@ingridolterman.se

Skriv ut sidan