Tillbaka

Foto: Björn Rosenberg

Indisk dans - Usha Balasundaram

• Dag 1 

En kortare föreställning där Usha och några av hennes äldre elever från hennes dansskola visar några av de olika danserna, dräkterna m.m. för ca 3 klasser samtidigt.

• Dag 2-4
Workshops á 45 min med max 15 elever i varje grupp. En klass delas upp i två grupper som har workshops parallellt. Tre workshops per dag med tre olika klasser.

• Dag 5
Avslutning med en föreställning där eleverna själva uppträder i kortare danser, dit även föräldrar kan komma. Programmet kan utformas enligt önskemål från skolan.

Lokal: Större klassrum för workshops, aula eller gymnastiksal för föreställning.

Övrigt: Tillgång till cd-spelare. Eleverna ska ha lösa och lediga kläder när de deltar i workshop.

Om Usha:
Chandralekha's Dance Group är en berömd indisk dansgrupp. Tillsammans med dem har Usha turnerat världen över på de stora scenerna. Usha bor nu i Sverige och undervisar i Indisk dans på Huddinge Kulturskola och på sin egen dansskola. Hon har sin bas i en av de äldsta formerna av indisk, klassisk danssom heter Bharatanatyam, men har även utvecklat den vidare. I den moderna indiska dansen blandastre dansarter, Bharatanatyam, en form av Martial Art (en serie med kroppskontrollerande rörelser föratt behärska balansen) och Yoga.

Se mer information om Usha Balasundaram och den klassiska dansformen Bharatanatyam på indianclassicaldance.net

Tidsåtgång:

5 dagar

Målgrupp:

åk 3-9, särskola

Kostnad:

6 000 kr

Kontaktuppgifter:

Usha Balasundaram
 
073 – 726 26 50

 

Skriv ut sidan