Tillbaka

Kärrkosmos

En interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som tar plats på ett kärr. Genom att kamouflera sig i kärret får barnen undersöka träskets mystiska ljud och rörelser. 

Föreställningen börjar på en samlingsplats där alla deltagare får hörlurar och en introduktion till ljudresan. Då vi börjar gå mot kärret sätter vi på MP3 spelarna och gruppen går i en samlad trupp till ett kärr som ligger på ca 10 minuters gångavstånd. På kärret får barnen undersöka kärrets rörelser, lukter och skiftande färger genom att själv dansa och genom att upptäcka dansande träsktroll i mossen. De lyssnar till berättelser om kärret samt får instruktioner att utforska flora och fauna i naturen både individuellt och i grupp. Genom föreställningen vill vi närma oss naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. Den har presenterats på kärr i Älta och Bagarmossen.

Arena Baubo är en fri scenkonstgrupp som arbetar med teater och dans. Gruppen grundades 2006 som en polyfon arena för scenkonst och normkreativitet genomsyrar alla projekt. Gruppen har genom åren skapat ett 15-tal föreställningar som presenterats runtom i Sverige samt utomlands. Arena Baubo skapar föreställningar både för barn och vuxna.

Se föreställningen på video här.  Lösenord: kosmos

Foto: José Figueroa

 

Tidsåtgång:

1 timme och 20 minuter

Målgrupp:

åk. 4 - 6

Kostnad:

Vi spelar 2 föreställningar per dag för 14 000kr/per föreställning. Maxantal: 32 barn per föreställning.

Kontaktuppgifter:

Katja Seitajoki, Arena Baubo,
info@katjaseitajoki.com
070- 269 85 32

Skriv ut sidan