Tillbaka

Kärrkosmos

En interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som tar plats på ett kärr. Genom att kamouflera sig i kärret får barnen undersöka träskets mystiska ljud och rörelser. 

Föreställningen börjar på en samlingsplats där alla deltagare får hörlurar och en introduktion till ljudresan. Då vi börjar gå mot kärret sätter vi på MP3 spelarna och gruppen går i en samlad trupp till ett kärr som ligger på ca 10 minuters gångavstånd. På kärret får barnen ta del av träskets sura vatten, lukter och skiftande färger. De lyssnar till berättelser om kärret samt får instruktioner att undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Slutligen delar vi upp oss i grupper och barnen får leta efter växter på kärret.  Genom föreställningen vill vi närma oss naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. Den har presenterats på kärr i Älta och Bagarmossen.

Arena Baubo är en fri scenkonstgrupp som arbetar med teater och dans. Gruppen grundades 2006 som en polyfon arena för scenkonst och normkreativitet genomsyrar alla projekt. Gruppen har genom åren skapat ett 15-tal föreställningar som presenterats runtom i Sverige samt utomlands. Arena Baubo skapar föreställningar både för barn och vuxna.

Se föreställningen på video: https://vimeo.com/302683090. Lösenord: kosmos

Foto: José Figueroa

 

Tidsåtgång:

1 timme och 20 minuter

Målgrupp:

åk.4 - 6

Kostnad:

Vi spelar 2 föreställningar per dag för 8000kr/per föreställning. Maxantal: 32 barn per föreställning.

Kontaktuppgifter:

Katja Seitajoki, Arena Baubo, 070- 269 85 32

Skriv ut sidan