KOKO/Kommunkoreograf 2017

JUCK i Botkyrka

Under 2017 har dans- och performancegruppen JUCK synts och hörts mycket i Botkyrka. Detta genom ett samarbete med Botkyrka kommun och DIS/Dans i Stockholm stad och län i projektet KOKO/kommunkoreograf. Projektet stöds av Kulturrådet och Stockholms läns landsting.

Här kan ni se en film om vad som har hänt under året med JUCK i Botkyrka och KOKO/Kommunkoreograf

JUCK har under året funnits på olika platser i Botkyrka, bland annat på Kulturskolan i Tumba, Albys Hjärta i Alby, Musikhuset i Norsborg och Riksteatern i Hallunda för att coacha och utveckla den urbana dansen i Botkyrka med fokus på unga dansare. Ambitionen är att mötet mellan JUCK och unga dansare ska skapa möjligheter för ömsesidig fördjupning av den konstnärliga praktik som gruppen/individen bedriver.

En stor finalhappening ägde rum på Riksteatern under Dancecamp Botkyrka på höstlovet 31 oktober-1 november, där unga dansgrupper mötte JUCK och även internationella dansare.

JUCK startade året på Kulturskolan där de arbetade med en grupp elever som senare medverkande som gästdansare i JUCKs föreställning på Danskarusellens final på Tumbascenen. Under våren har de också satt ihop ett ungdomskompani PHASE, som har medverkat på Urban Connection, Dansens hus, This is Alby-festivalen och som även dansade på Dancecamp Botkyrka i slutet på oktober.

Under juni månad befann sig JUCK på Albys Hjärta och gjorde dansfilm med fyra olika grupper. Detta avslutades med en dansfilmsvernissage i juli.

JUCK består av 6 personer och startade 2011 och har sedan dess varit aktuell i olika sceniska och sociala sammanhang med stor framgång. JUCK handlar om yttrandefrihet, sexualitet, ha roligt och expandera perspektiv på femininitet och genus. För mer information om JUCK, besök deras hemsida här.

Här kan du just nu se en kortfilm om JUCK.

Botkyrka kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, satsar på dansen i Botkyrka med fokus på barn, unga och äldre både som konst, kultur och hälsofrämjande aktivitet. 2017 etablerade kommunen evenemanget Botkyrka Dancecamp på höstlovet i samarbete med Riksteatern. Syftet är att stärka den unga urbana dansen i Botkyrka och låta den möta professionella och internationella dansare.