KOKO/Kommunkoreograf 2017

JUCK i Botkyrka

Under 2017 har dans- och performancegruppen JUCK synts och hörts mycket i Botkyrka. Detta genom ett samarbete med Botkyrka kommun och DIS/Dans i Stockholm stad och län i projektet KOKO/kommunkoreograf. Projektet stöds av Kulturrådet och Stockholms läns landsting.


JUCK har under året funnits på olika platser i Botkyrka, bland annat på Kulturskolan i Tumba, Albys Hjärta i Alby, Musikhuset i Norsborg och Riksteatern i Hallunda för att coacha och utveckla den urbana dansen i Botkyrka med fokus på unga dansare. Ambitionen är att mötet mellan JUCK och unga dansare ska skapa möjligheter för ömsesidig fördjupning av den konstnärliga praktik som gruppen/individen bedriver.

En stor finalhappening kommer att äga rum på Riksteatern under Dancecamp Botkyrka på höstlovet 31 oktober-1 november, där unga dansgrupper kommer att få möta JUCK och även internationella dansare.

JUCK startade året på Kulturskolan där de arbetade med en grupp elever som senare medverkande som gästdansare i JUCKs föreställning på Danskarusellens final på Tumbascenen. Under våren har de också satt ihop ett ungdomskompani PHASE, som har medverkat på Urban Connection, Dansens hus, This is Alby-festivalen och som även kommer att dansa på Dancecamp Botkyrka i slutet på oktober.

Under juni månad befann sig JUCK på Albys Hjärta och gjorde dansfilm med fyra olika grupper. Detta avslutades med en dansfilmsvernissage i juli.

Den 15 september arrangeras en föreställning och workshop i samarbete med Skapa Dans-koreografitävling för unga på Albys Hjärta dit ungdomar so vill skapa egen dans bjuds in.

KoKo avslutas med Danscamp Botkyrka i november.

Är du ung i Botkyrka och gillar dans? Kontakta JUCK eller kommunens projektledare Carina Savborg.

       


JUCK består av 6 personer och startade 2011 och har sedan dess varit aktuell i olika sceniska och sociala sammanhang med stor framgång. JUCK handlar om yttrandefrihet, sexualitet, ha roligt och expandera perspektiv på femininitet och genus. För mer information om JUCK, besök deras hemsida här.


Botkyrka kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, satsar på dansen i Botkyrka med fokus på barn, unga och äldre både som konst, kultur och hälsofrämjande aktivitet. 2017 etablerade kommunen evenemanget Botkyrka Dancecamp på höstlovet i samarbete med Riksteatern. Syftet är att stärka den unga urbana dansen i Botkyrka och låta den möta professionella och internationella dansare.


Vårt arbete kommer vara synligt i sociala medier så håll er uppdaterade genom att följa oss på Facebook här.

Instagram: JuckiBotkyrka och kokokommunkoreograf