Tillbaka

foto: Amanda Norlander

SITE SPECIFIC

Eleverna får vara med i en konstnärlig process där de får utforska en plats genom dans och rörelse. De skapar en dansföreställning unik för den platsen.

Tillsammans väljer vi ut en plats som verkar spännande att utforska och genomföra en dansföreställning på. Det kan vara en närliggande park eller skolgård. Amanda gör utifrån platsen en skiss som hon presenterar för skolan. När vi har kommit överens om upplägg, antal klasser, datum, schema medverkar Amanda och presenterar projektet för all involverad personal på skolan. Eleverna får 3 workshops tillsammans med Amanda och en ansvarig pedagog från skolan. Vi har genomdrag och samma dag som föreställningen ska äga rum har vi ett genrep tidigare på dagen. Projektet avslutas med föreställningar för nära och kära.

Kort fakta om utövaren:

Amanda Norlander är utbildad professionell dansare vid LABAN i London, dansproducent och danspedagog. I de projekt Amanda genomför ges verktyg och förutsättningar för alla att medverka utifrån var och ens förutsättningar.

Tidsåtgång:

Utspritt på ca 1 månad. Varje klass får 3 workshops, 1 repetition + 1 genrep och föreställning. Planering och kommunikation med skolan tillkommer.

Målgrupp:

F-3 och 4-6

Kostnad:

Beror på antal klasser och schema. Prisexempel: 10 klasser ca 70 000 kr. Projektet kan delfinansieras i Sthlms stad med kulan premien. Kontakta Amanda så hjälper hon er med detta.

Kontaktuppgifter:

Danskonstnär/danspedagog:

Amanda Norlander WithinArt

Tel. 0704-99 22 84

info@withinart.se

Skriv ut sidan