Skapa dans – Koreografitävling för unga mellan 15-21 år

Skapa dans är en möjlighet för dig som gillar att skapa din egen dans och koreografera själv eller tillsammans med andra. Alla danstilar är välkomna. Du som tävlar ska vara född mellan -97 och -03 och vara skriven i Stockholms län. Dansen ska vara minst 3 min och max 4,5 min. 

I år har vi fått den fantastiska möjligheten att samarbeta med Dansens Hus så du som är med kommer att få visa din dans på Dansens Hus stora scen! Här kan du anmäla dig.

Under vår och höst har du möjlighet att delta i tre olika workshops och möta tre koreografer/dansare från olika stilar. Håll utkik här för mer info.

Den 16 september arrangerar vi en feedback dag där du kan få coachning av en koreograf, möta de andra dansarna i Skapa dans och få veta mer om tävlingen.

Skapa Dans vill uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik så kan ungdomar på olika nivåer och med olika dansstilar vara med.  

Skapa Dans startades i Uppsala län för över 10 år sedan och består nu av tolv regioner i Sverige där varje region har sin egen tävling varje år. Dansstycket som går vidare från den egna regionen får åka på riksfinalen som har arrangerats på olika platser i landet varje år.  Sedan 2015 arrangeras den i samarbete med Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. Under tre dagar får ungdomarna ta del av workshops, se dans på Dansens Hus, träffa dansutbildningar och uppträda. Första priset är en heldag med Cullbergbaletten.

Här kan du läsa mer om Riksfinalen 2017

DIS har arrangerat Skapa dans under fem år i Stockholms län och byggt upp ett nätverk av fritidsgårdar, kulturskolor, ungkulturhus och kommuner som bildar en arbetsgrupp som i sin tur arbetar ut till ungdomar i den egna kommunen. Skapa dans-tävlingen har tidigare år arrangerats i Botkyrka, Vallentuna, Spånga Tensta, Nacka men det har varit med deltagare från hela Stockholms stad och län. De som är med arrangörer i Skapa dans i år är: Botkyrka, Sollentuna, Solna, Lidingö, Haninge, Huddinge, Nacka, Spånga Tensta SDF, Lidingö, Täby och Kulturskolan Stockholm.

Följ oss på Facebook/Instagram: Skapa Dans Stockholm

Här kan du se en trailer från riksfinalen 2016.

Här nedan ser du en trailer från alla dansbidrag som var med 2017, filmare: Linnea Haupt