Skapa dans – Koreografitävling för unga mellan 15-21 år

Skapa dans är en möjlighet för dig som gillar att skapa din egen dans och koreografera själv eller tillsammans med andra. Alla danstilar är välkomna. Du som tävlar ska vara född mellan -97 och -03 och vara skriven i Stockholms län. Dansen ska vara minst 3 min och max 4,5 min. 

I år har vi fått den fantastiska möjligheten att samarbeta med Dansens Hus så du som är med kommer att få visa din dans på Dansens Hus stora scen! Anmälan är nu stängd för i år!

Men du är varmt välkommen att köpa biljett till tävlingen här.

Under hösten har du möjlighet att delta i tre olika workshops och möta tre koreografer/dansare från olika stilar. Det blir Maele Sabuni/House och Ki Wöllner/Hip hop. Tyvärr ställer vi in workhop med Jelnek eftersom det är få anmälda.  Alla är gratis men du behöver anmäla dig innan. Läs mer här. 

Den 16 september arrangerar vi en feedback dag på Arena Satelliten, Sollentuna där du kan få coachning av  koreografen Linnea Sundling från Johanssons Pelargoner och dans, göra den interaktiva föreställningen Koreografin av Johanssons Pelargoner och dans och  få veta mer om tävlingen. Här kan du se ett klipp från Koreografin

Skapa Dans vill uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik så kan ungdomar på olika nivåer och med olika dansstilar vara med.  

Skapa Dans startades i Uppsala län för över 10 år sedan och består nu av tolv regioner i Sverige där varje region har sin egen tävling varje år. Dansstycket som går vidare från den egna regionen får åka på riksfinalen som har arrangerats på olika platser i landet varje år.  Sedan 2015 arrangeras den i samarbete med Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. Under tre dagar får ungdomarna ta del av workshops, se dans på Dansens Hus, träffa dansutbildningar och uppträda. Första priset är en heldag med Cullbergbaletten.

Här kan du läsa mer om Riksfinalen 2017

DIS har arrangerat Skapa dans under fem år i Stockholms län och byggt upp ett nätverk av fritidsgårdar, kulturskolor, ungkulturhus och kommuner som bildar en arbetsgrupp som i sin tur arbetar ut till ungdomar i den egna kommunen. Skapa dans-tävlingen har tidigare år arrangerats i Botkyrka, Vallentuna, Spånga Tensta, Nacka men det har varit med deltagare från hela Stockholms stad och län. De som är med arrangörer i Skapa dans i år är: Botkyrka, Sollentuna, Solna, Lidingö, Haninge, Huddinge, Nacka, Spånga Tensta SDF, Lidingö, Täby och Kulturskolan Stockholm.

Följ oss på Facebook/Instagram: Skapa Dans Stockholm

Här nedan ser du en trailer från alla dansbidrag som var med 2017, filmare: Linnea Haupt