Skapa dans – Koreografitävling för unga mellan 15-21 år

Skapa Dans är en koreografi-tävling för unga mellan 15-21 år. Skapa Dans vill uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och vill visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik så kan ungdomar på olika nivåer och med olika dansstilar vara med.  Dans-skaparna får även coachning av en professionell koreograf och träffa andra ungdomar som brinner för dans.

Skapa Dans startades i Uppsala län för över 10 år sedan och består nu av tolv regioner i Sverige där varje region har sin egen tävling varje år. Dansstycket som går vidare från den egna regionen får åka på riksfinalen som har arrangerats på olika platser i landet varje år.  Sedan 2015 arrangeras den i samarbete med Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. Under tre dagar får ungdomarna ta del av workshops, se dans på Dansens Hus, träffa dansutbildningar och uppträda. Första priset är en heldag med Cullbergbaletten.

Nu kan du anmäla dig till årets tävling som går av stapeln den 7/10 kl.19.00 på Dieselverkstaden , Marcusplatsen 17, Nacka.

Klicka här och fyll i formuläret.  Om du inte kan fylla i allt just nu så hoppar du bara över.

Den 24 september arrangerar vi också en feedbackdag där du träffar en koreograf som ger dig tips och råd om din koreografi. Vi är på Arena Satilliten i Sollentuna.

I år har vi tre olika öppna workshops dit du kan komma och få ny inspiration och få veta mer om skapa Dans. Du kan möta koreografeerna Mari Carrasco, Måns Erldsson och Performancegruppen JUCK och få ny inspiration och veta mer om Skapa Dans. Se datum och anmäl dig här. 

DIS har arrangerat Skapa dans under fem år i Stockholms län och byggt upp ett nätverk av fritidsgårdar, kulturskolor, ungkulturhus och kommuner som bildar en arbetsgrupp som i sin tur arbetar ut till ungdomar i den egna kommunen. Skapa dans-tävlingen har tidigare år arrangerats i Botkyrka, Vallentuna, Spånga Tensta men det har varit med deltagare från hela Stockholms stad och län. De som är med arrnagörer i Skapa dans i år är: Botkyrka, Sollentuna, Solna, Lidingö, Vallentuna, Huddinge, Nacka, Spånga Tensta SDF och Kulturskolan Stockholm.

Om du går vidare till riksfinalen så är den på Riksteatern, Hallunda den  2-5 november.

Facebook/Instagram: Skapa Dans Stockholms län

foto: Johnny Widegren

Här kan du se en trailer från riksfinalen 2016.

Här kan du läsa mer om Riksfinalen 2016

Här nedan ser du en trailer från alla dansbidrag som var med 2016, filmare: José Figeroa