Tillbaka

Foto: Christian Abrahamsson

Spets - en jazzdansföreställning

"Jag fick känslan wow! Jag tror jag fick den känslan eftersom alla var grymma. Jag har aldrig tittat förut på en riktig dansföreställning och det var häftigt!" elev åk7

Spets är en jazzdansföreställning som sätter igång fantasin och ger publiken en upplevelse de med största sannolikhet aldrig varit med om innan. Den har synkade och skarpa rörelser till kraftfull musik, och varje föreställning är unik med de improvisatoriska delarna när dansarna tolkar musiken i stunden. 

Med fokus på jazzdansens starka, musikaliska och tydliga uttryck har Spets skapats för att nå en bred publik, bjuda den på en konstnärlig upplevelse, samtidigt som den breddar synen på och ökar kunskapen om jazzdans.Efter varje föreställning ingår en workshop på 45 min. Läs mer om den här: www.abrovinkdanskompani.se

Kort fakta om utövaren: Vi arbetar för att påverka dansens scen, uttryck och variation. Vi vill beröra, underhålla, väcka frågor och skapa intresse för dans.

Abrovink danskompani består av fem danskonstnärer: Sandra Ingberg, Moa Bobäck, Emilie Kristensson, Malin Svanberg och Rebecka Bobäck. Alla är aktiva danskonstnärer och vi utgår ifrån Stockholm.

Abrovink danskompani arbetar för att påverka och bredda dansens scen, med fokus på den konstnärliga jazzdansens uttryck och variation. Vi ger även workshops i samband med våra föreställningar, som ett sätt att ge publiken en egen fysisk upplevelse av dansen.

Abrovink är en del av Artistum Scenproduktion. Produktionsbolaget Artistum grundades 2007 och har under året producerar barnföreställningar, familjeföreställningar, krogshower, kurser, workshops och konserter.

Tidsåtgång:

75 min

Målgrupp:

7-9

Kostnad:

16000:-

Kontaktuppgifter:

Malin Spindel

070868635

Skriv ut sidan