Tillbaka

Streetdans och föreställning med DANSISTAN

Steetdans är ett samlingsbegrepp av olika dansstilar. Den gemensamma grunden är att dessa danser har en social förankring där rörelserna bygger på ett ständigt groove och improvisation/freestyle. Housedans är en stil som skapades på klubbarna i USA. Hiphop är också en stil som utvecklades på gatorna i USA, New York under 1970-talet. Hiphop-musiken är uppbyggd av beats, rytmik och rap där grunden till dansen är grooves och social party steps.

På Johannas klasser utgår hon från grundsteg, teknik, rörelser och musikalitet, i ett socialt förhållningssätt där hon vill ge eleverna verktyg till att improvisera och skapa eget material. I hennes arbete utgår hon ifrån att skapa en trygg miljö där eleverna ska våga prova, uttrycka, utvecklas och samarbeta.

Detta paket innehåller tre tillfällen för en klass i halvklass(alltså 6 tillfällen med max 15 elever per klass). Eleverna går även och ser en dansföreställng som igår i DANSISTANs utbud. Se aktuella föreställningar här.

Johanna Fröjd har sedan år 2010 arbetat som dansare, pedagog och koreograf inom stilarna hiphop och house. Idag arbetar hon bland annat som lärare på Åsa Folkhögskola, Grillska gymnasiet samt på olika hobbyverksamheter i Stockholm. Hon är även en del av housedans-kollektivet, De La Vibe, som arbetar med att främja olika plattformar för housedans.

Här ser du henne battla.

Tidsåtgång:

6 workshops x 60 min

Målgrupp:

åk 7-9

Kostnad:

12 000 för en klass+ kostnad för föreställning 50 kr per elev.

Kontaktuppgifter:

johanna.frjd@gmail.com

tel: 073-651 03 40

Skriv ut sidan