Tillbaka

Foto: Mattias Lundmark

Workshopen Vågrätt & Lodrätt!

Värdegrunden är precis som i dansföreställningen ”Danskrysset” att det är okej att vara olika. Vi pratar mycket om olika musiksmak & utseende och respekten för varandra. Tanken är att barnen, efter att ha dansat 80 min, ska se dansföreställningen ”Danskrysset”. Där följs all ny kunskap upp och det blir som ett kul test där barnen får visa vad de kommer ihåg från lektionerna.

Föreställningen är också ett sätt för barnen att få se pardans i sitt rätta element och ytterligare förstärka känslan att dansa är tufft och kul. Målet är att på ett roligt och lekfullt sätt få unga att samarbeta utan att betona det kulturella genusperspektiv som finns som en, för många, negativ stämpel över pardans. Vi dansar både vågrätt och lodrätt med spännande akrobatiska övningar och förnings-teknik. 

Konstnärliga ledare är Mattias & Hanna Lundmark som är professionella dansare som tillhör världseliten inom afroamerikansk dans och scenkonst. De är en, relativt sett, ny aktör inom barn- och ungdomsföreställningar. De för in något helt nytt: traditionell pardans i sitt rätta element och som ett uttryck för inre konflikter. Och sist men inte minst ett nytt sätt att förstärka känslan att dansa är tufft och kul. De vill inspirera en hel generation att börja dansa pardans för att öka både det psykiska och det fysiska välmåendet.

Tidsåtgång:

80 minuter

Målgrupp:

F-9

Kostnad:

1800 kr

Kontaktuppgifter:

Hanna Lundmark
www.mandh.se

0704689605

Skriv ut sidan